top of page

Historiek

Inderdaad, zoals onze clubnaam het reeds verklapt is de allereerste les van Start ’65 gestart op 1 september 1965!
 

De club werd opgestart met als doel de turnsport in de regio meer bekendheid te geven, alsook te trachten zoveel mogelijk kinderen en volwassenen aan het turnen te zetten. 
 

Na al deze jaren kunnen wij wel zeggen dat we hier aardig zijn in geslaagd!
Wij zijn in september 1965 gestart met ongeveer een 50-tal leden en tellen momenteel een 350 leden! 
Dit maakt ons meteen tot één van de grootste turnclubs uit de regio.


De allereerste turnlessen gingen door in een  zaal achter het café “ de Gouden Lantaarn”, nu gekend als café “Den Herberg” in Buizingen.
 

Na één jaar moesten we reeds op zoek naar een andere zaal, aangezien de zaal van café “de Gouden Lantaarn” te klein werd door het fors aantal stijgende leden alsook door het niveau waarnaar Start 65 streefde. 
 

Hierdoor verhuisden we naar zaal “Het Lindegroen”. Maar al snel werd ons duidelijk dat we ook hier niet de nodige accommodatie en plaats hadden om een antwoord te bieden aan de snelle groei van onze club.
 

We moesten dringend op zoek naar een grotere zaal welke enkel door Start 65 werd gebruikt. Alleen zo kon het aantal lesuren opgedreven worden om het niveau van de turners verder op te tillen. 
 

Na lang zoeken kwam men uit bij de basisschool van Buizingen, deze hadden een zaal ter beschikking welke aan de noden van Start 65 voldeed.
 

Deze verhuis heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen want in de jaren 80 en 90 stond Start 65 aan de top van het herenturnen in België.
 

Turnen is een sport welke, als geen andere, doorheen de jaren enorm is geëvolueerd. Zelf nu nog worden er regelmatig op heel hoog niveau nieuwe turnelementen uitgevonden en uitgevoerd door gymnasten. Deze vergen natuurlijk de nodige accommodatie om deze te kunnen aanleren, dit ook om de veiligheid van de gymnasten te garanderen. 
 

In de jaren 90 werd er dan vaak in weekends of in vakantieperiodes getraind in zalen die wel de nodige accommodatie hiervoor hadden. Dit in zowel binnen- als buitenland.


Natuurlijk droomde Start 65 er dus al jaren van om ook een moderne gymnastiekzaal in eigen bezit te hebben.
 

Deze droom werd dan ook in 1999 werkelijkheid. Er werd een exclusief uitgeruste gymnastiekzaal en polyvalente sportzaal met bijhorende accommodaties gebouwd in Buizingen.
 

Tot op heden beschikt Start 65 nog steeds over één van de grootste en  best uitgeruste gymnastiekzalen van ons land! 
 

Deze worden natuurlijk door al onze leden dagdagelijks gebruikt, maar natuurlijk verwelkomen wij graag andere turnclubs van zowel binnen- als buitenland om tijdens weekends of vakantieperiodes hun stages te organiseren en gebruik te maken van onze hypermoderne turnzaal.
 

Start 65 is dus al meer dan 50 jaar een gevestigde waarde in de gymnastiekwereld zowel in België als ver daarbuiten.

bottom of page