top of page

Recreatief turnen

Toestel

Jongens

 

De jongens turnen aan de zes traditionele Olympische toestellen: grond, paard met bogen, brug met gelijke leggers, ringen, sprong en rekstok.


Als basis voor hun oefeningen worden de gymmatchen genomen, oefeningen opgesteld door een team van technici van de Gymnastiek Federatie.  Deze oefeningen worden tegelijk als basis genomen voor een deelname aan het jaarlijks clubkampioenschap.

De jongens worden ingedeeld in groepen op grond van hun leeftijd:

  • Cadetten jongens: van 6 tot 10 jaar (geb. 2018-2014)

  • Scholieren jongens: 11 jaar en ouder (geb. 2013 en vroeger)

Meisjes

De meisjes turnen aan de vier traditionele Olympische toestellen: evenwichtsbalk, brug met ongelijke leggers, sprong en grond.


Als basis voor hun oefeningen worden de gymmatchen genomen, oefeningen opgesteld door een team van technici van de Gymnastiek Federatie.  Deze oefeningen vormen eveneens de basis voor een deelname aan het clubkampioenschap.

De meisjes worden ingedeeld in groepen op basis van hun leeftijd:
 

  • Benjamins meisjes: 6 en 7 jaar (geb. 2018-2017)

  • Miniemen meisjes: 8 en 9 jaar (geb. 2016-2015)

  • Cadetten meisjes: 10 en 11 jaar (geb. 2014-2013)

  • Scholieren meisjes: 12 jaar en ouder (geb. 2012 en vroeger)

  • Groep D: geboren in 2014 en vroeger, op basis van 3 x 2 uren per week. Deze groep wordt geselecteerd, telt maximum 20 meisjes en neemt eventueel deel aan Brabantse en Federale Kampioenschappen, in de divisies 3 en 4.

Toestel
Kleuters
Kleuterturnen

Zowel 3-jarige als 5-jarige kleuters zijn welkom (geb. tussen 2021 en 2019). 

Via leuke spelletjes en oefeningen wordt hun motoriek getraind en ontdekken de kleuters niet alleen hun eigen lichaamsgrenzen en mogelijkheden. Door lopen, springen, klimmen, rollen, kruipen en zo veel meer, kunnen ze al de energie die door hun kleine lijfje raast ten volle benutten.

De kleuters leren ook de eerste turnkunstjes zoals tuimelen, trampoline springen en nog zo veel meer.

Volwassenen
Volwassenen (BBB)

BBB is een groep van een veertigtal dames die hun conditie op peil willen houden.

De leeftijd varieert van 25 tot 75 jaar en de oefeningen worden in verschillende moeilijkheidsgraden aangeboden zodat iedereen deze op zijn eigen niveau kan uitvoeren. Ook armen, benen en buikspieren worden getraind met gevarieerde oefeningen. Verder wordt veel aandacht besteed aan de juiste uitvoering.
Meer info kan bekomen worden bij de verantwoordelijke tijdens hun uurtje op dinsdagavond (van 19u tot 20u).

bottom of page